Diriliş-Ertuğrul ve Filinta Dizilerinin Galası TRT'nin Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirildi.

3/29/2016

Diriliş-Ertuğrul ve Filinta Dizilerinin Ekipleri TRT'nin Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirilen Galada bir araya geldi.

Diriliş-Ertuğrul ve Filinta Dizilerinin Galası TRT'nin Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirildi.


Osmanlı'nın kuruluşunun öncesini anlatan "Diriliş-Ertuğrul" yayınlanan ilk 2 bölümü ile büyük ilgi gördü. 19. yy. Osmanlı'sında geçen ve dönemin hukukuna bir saygı duruşu olan "Filinta" ise ilk özel gösterimini yaptı. Galaya her iki dizinin yapımcı, yönetmen ve oyuncularının yanı sıra TRT yöneticileri ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu. 
FİLİNTA Bir Osmanlı Polisiyesi... Filinta, Osmanlı’nın temel gücü olan hukuka bir saygı duruşudur. Hikaye Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçer...Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır.Kadı Gıyasettin ise,  küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir.Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikayemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

Oyuncular:

SerhatTutumluer - Boris Zaharyas

MehmetÖzgür - Kadı Gıyaseddin Hatemi

OnurTuna - Filinta Mustafa

NazElmas - Azize

DamlaAslanalp - Lara Zaharyas

HakanYufkacıgil - Sansar Cemil

KayraŞenocak - Hasan

YosiMizrahi - Esad Paşa

KamilGüler - Foto Abdullah

ReshadStrik - Zülfü

KemalZeydan - Zeyrek

SerhanErnak - Çeyrek

CerenYılmaz – Hatice

FeyzaIşık - Gülbahar

http://www.trt1.com.tr/filinta/39029