Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinden ilk fragman

11/2/2023

TRT 1’in bu sezon en iddialı yapımlarından biri olan yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin ilk fragmanı yayınlandı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinden ilk fragman


 

Birbirinden görkemli tarihi dizilerle sektöre damgasını vuran TRT 1, bu sezon da yepyeni bir diziyle iddiasını devam ettiriyor. TRT 1, bu kez bizi 10. yüzyıla götürüyor. İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ünlü komutan ve hükümdar Selahattin Eyyubi’nin Kudüs Fethi’ni, sinema diliyle ekranlara taşıyor. Çok yakında izleyiciyle buluşacak olan Selahaddin Eyyubi’nin ilk fragmanı da yayınlandı. Fragmanda aksiyon sahnelerine bol bol yer verilirken, edilen bir dua, özellikle izleyenleri çok etkiledi. “Alem-i İslam, gölgende bir olsun. Zalimler, kılıcınla kahrolsun. Kudüs, sana yar olsun Selahaddin...”

Güçlü kadro, muhteşem hikâye

Tarihi dizi severler tarafından merakla beklenen dizi, etkileyici aksiyon sahnelerinin yanı sıra, sırlarla dolu dramatik hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Asırlar önce, mukaddes şehir Kudüs’ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini anlatan dizinin oyuncu kadrosunda, Selahaddin Eyyubi’yi Uğur Güneş canlandırıyor. Dizinin diğer önemli rollerini ise, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı oyuncular paylaşıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor. “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” yakında TRT 1’de...

Selahaddin Eyyubi Kimdir

Selahaddin Eyyubi, 1137- 1193 yılları arasında yaşamıştır. Eyyubiler Devleti’nin kurucusu ve ilk hükümdarıdır. Onu tarihte ünlü bir şahsiyet haline getiren olay ise, 1187 yılında Kudüs’ü Haçlılardan geri almasıdır. 4 Temmuz 1187 tarihinde gerçekleşen Hıttin Muharebesi’nde, Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy’ı yenmmiş ve ordusunun büyük bir bölümünü yok etmiştir. Böylece, Kudüs üzerindeki 88 yıllık Hristiyan hakimiyetine son vermiştir. Selahaddin Eyyubi, üçüncü Haçlı Seferi’nde İngiliz Kralı 1. Richard’a (Aslan Yürekli Richard) yenilse de yaptığı antlaşmayla Kudüs’ü teslim etmemiştir. Daha sonra Mısır’ı almış ve kendini Mısır Sultan’ı ilan etmiştir. Hem hayatı boyunca hem de ölümünden sonra, her zaman “Kudüs Fatihi” olarak anılmıştır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin 1. fragmanı