İdealist bir öğretmen... Dağlar arasında unutulmaya yüz tutmuş bir köy okulu... "Hayat Türküsü", idealist bir öğretmen olan Hayat’ın, Van’ın dağlar arasında unutulmuş, geri kalmış bir köyünde verdiği eğitim mücadelesini anlatıyor.
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Hayat, İstanbul’da iyi bir okulda staj yaparken, bir yandan da büyük bir heyecanla son sınavlarına çalışmaktadır. Annesi Gülcihan tüm yaşamını kızı Hayat’ın öğretmen olması üzerine kurmuş, onun öğretmenlik diplomasını göreceği günün hayaliyle yaşamıştır. Hayat, annesinin anlattığı köy hikayelerini, fakirlikten, cahillikten, töreler yüzünden okuyamayan kız çocuklarının yürek burkan öykülerini dinleyerek büyümüştür.
Hayat'ın birlikte staj yaptığı arkadaşları, mezun olunca merkezi yerlerde, modern, şık, sorunsuz okullarda çalışmayı hayal ederken, Hayat sanki nereye gideceği, nerede görev yapacağı yıllar öncesinden ayarlanmış gibi rahat ve sakindir. O, mutlaka ama mutlaka Doğu'da bir köyde öğretmenlik yapacak, annesini de yanında götürecektir. Bu köyde yaşadıklarıyla annesinin çocukluğundan beri anlattığı köy hikayeleri daha bir anlam kazanacak, ete kemiğe bürünecektir. Çocuk yaşta zorla kocaya verilen kızlar, tarlalarda, ağır ev işlerinde çalıştırılan çocuklar, karşı konulamaz töreler, yoksulluk, çaresizlik... Birbirinden ilginç hikayeleriyle bir sınıf dolusu çocuğu olur Hayat’ın…
Yayin Tarihi: