Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi: Selahaddin Eyyubi, pazartesinin şampiyonu

12/29/2023

TRT 1’de altıncı bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” 6. bölümüyle yine reytinglerin birincisi oldu. Rakiplerini geride bırakan dizinin 7. Bölüm fragmanı da yayınlandı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi: Selahaddin Eyyubi, pazartesinin şampiyonu


TRT 1'in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan altıncı bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, Tüm kişiler kategorisinde 6.04 puan alarak totalde birinci oldu. Tarihte Kudüs Fatihi olarak tanınan Selahaddin Eyyubi’nin hikayesinin anlatıldığı dizinin 7. bölüm fragmanı da yayına girdi.
Dizinin son bölümünde neler olduğuna birlikte göz atalım.

Selahaddin sinirleniyor

Nusreddin, Selahaddin hakkındaki hakikati öğrenmek için Sultan Nureddin’i iyice sıkıştırdı. Sultan Nureddin’i bekleyen Selahaddin ise saraya Nusreddin’in geldiğini de duyunca iyice sinirlendi ve Halil’i Askalan’a gitmesi için adamlarına emanet edip saraya döndü. Sarayda hekimbaşının ölüsünü gören Selahaddin, Sultan Nureddin’in Nusreddin’i affettiğini açıklamasıyla ve Askalan kuşatmasını söylemesiyle iyice sinirlendi ve sert çıkıştı.
Tüm bunlar yaşanırken Halil ise Selahaddin’in dediği yoldan sapıp oba yoluna girdi. Bu yolda Gregor ona pusu kurdu ve vuruşmaya başladılar ve Halil öldü. Süreyya ise Gregor’un yakınlarda görüldüğü haberini aldı ve Halil’i korumak amacıyla yola koyuldu. Olay yerine varan Selahaddin; Ali, Ahmed ve Halil’in ölüsüyle karşılaştı.
Pars olanları Melik Selahaddin’e anlattı ve sonrasında Süreyya ile ailesi geldi. Olanlardan Selahaddin’i ve Zengileri sorumlu tuttular. Bu sırada ava giden Sultan Nureddin, orada İsmet Hatun ile karşılaştığı sırada Halil’in ölüm haberini aldı ve soluğu Gregor’un yanında aldı. Gregor’la konuşan Sultan Nureddin, bir yandan da beyleri kendi tarafına çekmek için çalıştı ve karşılaştığı herkese birlik olmanın önemini anlattı.

Baba-oğul karşı karşıya

Selahaddin, Sultan Nureddin’in Blekfort’u serbest bırakmaya karar vermesiyle babası Sultan Nureddin ile tamamıyla ters düştü ve yanına serhat gazilerini alıp bir başına savaş hazırlıklarına başladı. Selahaddin’in cenk hazırlığı yaptığı karargâha saldırı düzenleyen Blekfort ise Selahaddin’in pususuna düştü. Selahaddin, Blekfort’u öldürdü.
Birlik için toplanan bütün beyler, Sultan Nureddin’in sarayında bir anda öldürüldü.Bu olayın sorumlusu Nusreddin ve Reyhani’ydi. Diğer tarafta İbrahim ve Selahaddin konuşurken İbrahim’e hançer saplanması sonucu Selahaddin, adamları ve yardıma gelen Türk alpları, Haşhaşiler ile savaşmaya başladı. Urfalı ve Adsız, Selahaddin’e onun yoldaşı olduğu bu yolda Anadolu’dan ona desteğe geldiklerini söylediler. Bir yandan da Sultan Nureddin’den intikam almak isteyen böriler Şam kapılarına dayandılar.

Savaş ilan ediliyor

İsmet, Sultan Nureddin’in huzuruna geldi ve Böriler ile Zengilerin savaşını ilan etti. Selahaddin ise bozkırda Gregor ve adamlarıyla karşılaştı. Gregor’a çok insanın kanının dökülmesine lüzum olmadığını, en iyi iki savaşçısıyla karşısına çıkmasını söyledi. Gregor bu teklifi kabul etti ve vuruşma başladı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Serdar Özönalan
Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 7. bölüm fragmanı