Sultan Nureddin, Selahaddin’in Eyyub’un oğlu olduğunu açıkladı

1/18/2024

TRT 1’in muhteşem dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin son bölümü pazartesi akşamı yayınlandı. Bölüm, büyük beğeni kazanırken 9. bölüm fragmanı da yayına girdi.

Sultan Nureddin, Selahaddin’in Eyyub’un oğlu olduğunu açıkladı


Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor. Her bölümü merakla beklenen dizinin 8. bölümünde de yine birbirinden heyecanlı olaylara tanık olduk. Dizinin önümüzdeki pazartesi günü yayınlanacak 9. bölümünün fragmanı da izleyicilerin beğenisine sunuldu. Peki, dizinin son bölümünde neler yaşanmıştı? Gelin birlikte göz atalım.

Selahaddin kaçıyor

Nusreddin, İzzeddin’in ölümünden Selahaddin’i sorumlu tuttu ve askerlere onu tutuklamaları için emir verdi. Nureddin ise Böriler’in obasında Sinan ile karşılaştı ve Sinan, Halife Hazretleri’nin bu savaşın bitmesini istediğini söyledi. İsmet, savaşı bitirmeye direnirken Nureddin İsmet’i esir aldı. Tutuklanan ve saraya doğru yola çıkan Selahaddin, Reyhani’yi görünce askerlerle vuruştu ve kaçtı. Saraya ulaşan Nusreddin, Nureddin’e Selahaddin’in İzzeddin’i öldürdüğünü söyledi. Selahaddin’i koruyan Eyyub’a ise Selahaddin’in onun oğlu olduğunu bildiğini söyledi. Reyhani ve Sinan, Selahaddin’i yakalamak için plan yaptı. Selahaddin ise karargâha geldiğinde Demircan, Selahaddin’i kurtardı. Selahaddin, Demircan’a Şam’da kalmasını ve Reyhani’yi gözlemesini söyledi. Sultan Nureddin, Selahaddin’i ve sırrı korumak için bir plan yaptı. Sonrasında Sinan ile konuşan Nureddin, ona Dağın Efendisi ile ilgili sorular sorduysa da net bir şey öğrenemedi. Sultan Nureddin, Selahaddin’i aramak için oradan ayrıldı. Bozkır’da karşılaşan Karategin ve Reyhani ise bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşmaya göre Karategin Selahaddin’i yakalarsa Reyhani de ona İsmet’i verecekti. Selahaddin ise onları uzaktan izledi ve bir plan yaptı.

Haşhaşilerin tuzağı

Öte yandan Viktorya ise Pierre tarafından kapatıldığı Manastır’dan kurtarıldı. Selahaddin’in peşine düşen Nusreddin, ormanda Selahaddin ile karşılaştı. Selahaddin kaçmayı başardı ve Karategin’in otağına kadar girdi. Karategin’e Reyhani’nin hain olduğunu söyledi ve birlik teklif etti. Karategin ise av ruhlarını çağırmak için bağırdı ve birden odanın farklı yerlerinden çıkan 7-8 asker Selahaddin’i esir alıp kafese kapattılar. Karategin, Selahaddin ile konuşurken Reyhani geldi fakat yanında İsmet yoktu. Karategin, İsmet’i almadan Selahaddin’i vermeyeceğini söylediğinde Reyhani sinirlenince onu kandırdığını anladı. Tam bu sırada Selahaddin, Süreyya’nın yardımıyla kafesten çıktı ve karşılarına dikildi. Haşhaşi askerleri ile vuruşmaya başladılar. Selahaddin, Reyhani’nin peşine düştü. Yolda Nusreddin Selahaddin’in önünü kesti ve tam okunu gerip Selahaddin’i vuracakken Sultan Nureddin uzaktan Nusreddin’i vurdu.
Kraliçe Viktorya
Diğer tarafta manastırdan kaçan Viktorya Kral Baldvin’i zehirleyerek öldürdü ve tahta oturup kraliçeliğini ilan etti. Selahaddin, adamlarıyla Reyhani’nin yerini konuşurken Sofya geldi ve Gregor’un Reyhani’yi Askalan’a getirdiğini söyledi. Bu sırada Sultan Nureddin de Viktorya’nın Kraliçe olduğunu ve Reyhani’yi aldığını öğrendi. Sofya’da Selahaddin’e Reyhani’nin Kudüs’te olduğunu söyledi.

Selahaddin, Eyyub’un oğlu

Tüm bunlar yaşanırken Sinan, Dağın Efendisi kılığına girip Nusreddin’e İsmet Hatun’un kaçmasını sağlamasını söyleyip onu ikna etti. Selahaddin ve adamları ise Prens Amalrik’in askerlerinin kılığında Kudüs’e girdiler. Selahaddin, Kudüs’te Reyhani’nin peşine düşmüşken Sultan Nureddin de İsmet Hatun’un kaçtığını haber aldı ve peşine düştü. Selahaddin ise Viktorya’nın kurduğu tuzağı Aksakallılara çalışan Musab sayesinde öğrendi ve Reyhani’yi buldu. Selahaddin, Reyahni’ye Dağın Efendisi’nin adamı olduğunu söyleyip onu mahzen kapısından çıkardı. Bu sırada Sultan Nureddin, İsmet Hatun ile karşılaştı. Öte yandan mağarada Gabriel’i tedavi eden Sinan’a Selahaddin’in Reyhani’yi aldığı haberi geldi. Selahaddin, Reyhani’yi sarayın dış avlusuna götürdü. Burada Sultan Nureddin, İsmet, Sinan, Nusreddin vardı. Reyhani, Selahaddin’in İzzeddin’i öldürmediğini söyledi. Sultan Nureddin, Reyhani’yi orada öldürdü. Nusreddin ise tam sırrı söyleyip Nureddin’i köşeye sıkıştıracakken Nureddin Selahaddin’in Eyyub’un oğlu olduğunu kendisi açıkladı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Serdar Özönalan
Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 9. bölüm fragmanı