“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” çok konuşuldu

1/23/2024

Dokuzuncu bölümü yayınlanan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” yeni bölümüyle sosyal medyaya damga vurdu. TRT 1’in çok sevilen dizisinin 10. bölüm fragmanı da yayınlandı.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” çok konuşuldu


TRT 1'in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, pazartesi akşamı yayınlanan bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti. Dizinin 10. Bölüm fragmanı da izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin yeni fragmanını izlemeden önce, son bölümünde neler yaşanmıştı, gelin birlikte göz atalım.

Selahaddin üzgün ve şaşkın

Sultan Nureddin’in açıkladığı sır Selahaddin’i şok edip üzmesinin ardından saraydan ayrıldı. Nusreddin ise bunu fırsat bilip Sultan Nureddin’i kanunları çiğnemekle suçladı. Olanlara hem çok kızgın hem de üzgün olan Sultan Nureddin, Selahaddin’in peşinden gittiyse de gönlünü kazanamadı. Döndüğünde ise Nusreddin’i huzuruna çağırdı ve onu Harran’a göndermeye karar verdi.
Nusreddin odasına geldiği sırada yanına gelen askerler, onu Dağın Efendisi’ne götüreceklerini söylediler. Selahaddin ise Şehinşah’ın mezarında öz annesi Fatma ve babası Eyyub ile karşılaştı. Eyyub ve Fatma ne kadar konuşsalar da, Selahaddin’e kendilerini affettiremediler. Dağın Efendisi’nin yanına giden Nusreddin ise, Sinan’ın gerçek kimliğini öğrendi. Sinan ona ordunun yarısını yanına çekmesini, hazineyi ve sultanlık alametlerini almasını sonrasında da Askalan’ın başına geçmesini söyledi.

Askalan fethi için hazırlıklar

Öte yandan Sultan Nureddin Askalan fethi için hazırlıklar yaparken Nusreddin hazineyi ve sultanlık alametlerini aldı. Haber, Sultan Nureddin’in kulağına gitti ve Nusreddin’in peşine düştü. Nusreddin ise Turanşah ile beraber bozkırda Karategin ile karşılaştı. Tam vuruşacakları sırada Gregor geldi ve Karategin Nusreddin’i altınların yarısını almak karşılığında bıraktı.
Ömer Mella ise Selahaddin’i davasının arkasında durması için ikna etti. Sultan Nureddin, bozkırda Gregor ile karşılaştı ve savaştılar. Gregor, tam Nureddin’i öldürecekken Selahaddin geldi ve onu kurtardı. Gregor’u esir aldılar. Sultan Nureddin ise Askalan’a gidip İsmet ile konuştu ve İsmet ona Karategin’in aldığı ganimetleri iade etti.

Nureddin’e suikast

Selahaddin, bir yandan fetih hazırlıklarına başlarken bir yandan Sinan müritlerine Sultan Nureddin’in ölüm emrini verdi. Suikast hazırlığı yapan Sinan gece Sultan Nureddin’i öldürmek için Haşhaşi askerlerini harekete geçirdi. Fakat Sultan Nureddin, Selahaddin’in ona söylediği yöntemle devlet içindeki Haşhaşi askerlerini tespit etmişti. Diğer yanda Süreyya ise her şeyi öğrendi ve Selahaddin’in yanında olmaya karar verdi. İsmet Hatun ile konuştuğu sırada Karategin Süreyya’ya Selahaddin’i öldüreceğini söyledi. Fetih hazırlığını yapan Sultan Nureddin, kılıcını kuşandı ve yola koyuldu.

Selahaddin ve Süreyya

Sinan ise Gabriel’i hırslandırmak için onunla konuştu ve kılıç talimi yaptı. Gabriel, Selahaddin’i öldürmek için yola çıktı. Selahaddin, Serhat gazileri ile karargâhta fethe hazırlanırken Süreyya geldi Ona yanında olduğunu, beraber vuruşma vaktinin geldiğini ve yüreklerinin birbirinin şifası olduğunu söyledi. Selahaddin’i uzaktan izleyen Karategin ve Gabriel, gizlice karargâha girip Selahaddin ve Süreyya ile vuruştu.
Öte yandan Sultan Nureddin de Nusreddin ile karşı karşıyaydı. Nureddin, etkili hamleler ile üstüne yürüyen Nusreddin’i yaraladı ve onu boğarak öldürdü. Selahaddin ve Süreyya ne kadar direnseler de daha fazla dayanamadılar. Süreyya üç asker tarafından tutulurken Selahaddin, Gabriel ile vuruştu. Bu sırada Gregor, Selahaddin’i sırtından yaraladı. Yaralarına daha fazla dayanamayan Selahaddin yere yığıldı ve Gabriel Süreyya’yı götürmelerini Selahaddin’i ise yakmalarını emretti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Serdar Özönalan
Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 10. bölüm fragmanı