“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” milyonları ekran başına kilitledi

12/11/2023

TRT 1’in üçüncü bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor. Her bölümü merakla beklenen dizinin 5. bölüm fragmanı da yayınlandı.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” milyonları ekran başına kilitledi


TRT 1'in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan dördüncü bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, tüm kişiler kategorisinde 5.68 puan alarak totalde birinci oldu. Heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesen dizinin 5. bölüm fragmanı izleyenlerin beğenisine sunuldu. Yeni fragmanı izlemeden önce 4. bölümde neler olduğunu hatırlayalım.

Selahaddin’e pusu.

Süreyya’nın beklenmedik ihaneti, hem Selahaddin’i pusuya düşürdü hem de esirlerin kaçmasına sebep oldu. Selahaddin, Gabriel’in eline düştü. Fakat önlem alıp, hazırlıklı geldiği için, Gabriel’in şövalyeleri vuruldu. Bu sırada Nureddin’in hançerlenmesini fırsat bilen Viktorya ve Blekfort, Nusreddin’in yardımıyla kaçtı. Zindandan kaçan Turanşah, Gabriel ve gerçek hainin peşine düştü. Nusreddin, Nureddin’in durumundan faydalanıp ipleri eline aldı ve taht naibi olduğunu ilan etti. Nusreddin, Selahaddin ve adamlarını zindana attırdı.
Süreyya yaptığına pişman oldu.
Süreyya, ihanetinden pişman olup saraya geldi fakat Nusreddin’in öfkesiyle karşılaştı. Nusreddin, Kral Baldvin’in yanına anlaşma yapmaya gittiği vakit kapı birden açıldı ve Selahaddin geldi. Selahaddin anlaşmayı yapmalarına engel oldu ve Nusreddin’e tahtın varisinin kendi olduğunu ve görevden aldığı herkesin görevine iade edileceğini söyledi. Nusreddin’in saraya girmesini yasakladı.

Nusreddin’in isyanı.

Gabriel’in şövalyeleri, Viktorya ve Blekfort’u buldu. Onları Gabriel’in yanına götürecekken Selahaddin ve adamları şövalyelerle vuruşmaya başladı. Viktorya ve Blekfort, bu kargaşadan faydalanıp kaçtı. Bu sırada Nusreddin, Selahaddin’e karşı ayaklanmak için devlet içindeki adamlarını organize etti. Kaçan Viktorya, Sofya’nın köle kafilesiyle karşılaştı ve onlarla beraber yola devam etti. Blekfort’u yakalayan Turanşah, Gabriel tarafından göğsünden okla vuruldu. Süreyya, Viktorya’nın da içinde olduğu kafilenin önünü kesti. Tüm bunlar yaşanırken sarayı basmak için hazırlanan Nusreddin, arz odasının kapısı açıldığında bir sultan edasıyla içeri girdi ama büyük bir şok yaşadı. Çünkü tahtta oturan kişi, Sultan Nureddin’di. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi her pazartesi TRT 1'de

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Serdar Özönalan
Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 5. bölüm fragmanı