Mehmed: Fetihler Sultanı - Düğüm çözülüyor

4/8/2024

TRT 1’in göz kamaştıran tarihi dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, ilk bölümünden itibaren izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Dizinin her bölümü merakla beklenirken 7. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Mehmed: Fetihler Sultanı - Düğüm çözülüyor


TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutan “Mehmed: Fetihler Sultanı” altıncı bölümüyle ekranlara geldi. Dizi, oyuncu kadrosundan hikayesine, aksiyon sahnelerinden dekor ve kostümlerine kadar büyük beğeni kazandı. Her bölümü merakla beklenen dizinin 7. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Yeni bölüm fragmanını izlemeden önce, 6. bölümde neler yaşandığına göz atalım.

Mehmed pusudan kurtulacak mı?

Şehzade Mehmed düşkünler tarafından büyük bir pusu yemiş, dişe diş dövüşüyor, İshak ise adamları ile beraber dörtnala üstlerine geliyordu. Mehmed bu pusudan nasıl kurtulacak, İshak Mehmed’e yardım mı etmeye geliyor, yoksa saldırıya mı geçecek?

Edirne’ye dönen Mehmed haremini de alıp Manisa’ya gider. Burada Gülşah’a gelen bir mektupla Karamanoğlu’na gitmeye karar verirler. Mehmed bu yolculukta neler yaşayacak, mektupta neler yazmaktadır?

Murad çok hasta

Hüma’nın ölümüyle zor günler geçiren Murad, daha da kötüleşmiştir. Çandarlı ise durumun farkında ve endişelidir. Çandarlı, devletin geleceği için nasıl tedbirler alacak? Mehmed de durumun farkındadır ve Şehabeddin’i bu sebepten Edirne’de bırakır. Çandarlı’nın yeni hamlesi ne olacaktır?

Bizans’ta ise Konstantinos ile Helena’nın çatışması derinleşir. Konstantinos, Bizans’ın değişimi için önemli kararlar alma arifesindedir. Helena ve Notaras ise bu durumun karşısında en büyük engeldir. Konstantinos bu durumda ne yapacaktır?

Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölümleriyle her salı 20.00’de TRT 1’de…

Mehmed: Fetihler Sultanı Kadrosu

Yönetmen: Şafak Bal
Senarist: Ozan Bodur
Oyuncu Kadrosu : Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Seçkin Özdemir, Tüba Ünsal, Sinan Albayrak, Esila Umut, Sena Çakır, Ali Nuri Türkoğlu, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Ertuğrul Postoğlu, Ayşegül Günay, Mim Kemal Öke, Beyti Engin, Emine Ün, Ali Sinan Demir, Volkan Keskin, Kaan Yalçın, Soner Türker, Sevinç Erol, Fahri Öztezcan, Ali Buhara Mete, Sidar Tublek, Recep Çavdar, Tolga Akkaya, Yuri Ryadchenko, Cebrail Esen, Ferhan Tülmen, Meriç Özkaya, Ecem Eker, Duygu Berberoğlu, Teoman Kumaracıbaşı, Ghassan Massoud.

Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm fragmanı