"Mehmed Fetihler Sultanı" kadrosuna güçlü bir isim daha katıldı: Turgay Tanülkü!

6/7/2024

Yayınlandığı ilk günden beri izleyicinin beğenisini kazanan "Mehmed Fetihler Sultanı", kadrosuna eklediği yeni isimlerle daha da güçleniyor. Her salı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında yayınlanan dizi, heyecan dolu yeni bölümleriyle izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor.



TRT 1’in sevilen dizisi "Mehmed Fetihler Sultanı", kadrosuna yeni bir ismi daha ekleyerek gücüne güç kattı. Deneyimli oyuncular Perihan Savaş ve Serdar Gökhan’ın ardından, ünlü oyuncu Turgay Tanülkü de dizinin kadrosuna dahil oldu. Gerçek hayatta da yardımseverliğiyle bilinen Tanülkü, dizide yardımlarıyla göze çarpan “Kara Hızır Çelebi” karakterini canlandıracak.

Mehmed Fetihler Sultanı yeni bölümleriyle her Salı TRT 1’de.
 

Turgay Tanülkü Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü, 18 Temmuz 1953 tarihinde Uşak'ta doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1976'da mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984'te Konya'da Uluslararası Reji Ödülü aldı. Ayrıca meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışması da yapmıştır. Hâlen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer almaktadır. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile hafızalara kazınmıştır. 2015-2021 yılları arasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine Şahin Ağa adlı karakteri canlandırdı. Turgay Tanülkü, körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye'de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu. Hâlen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor.