Mehmed: Fetihler Sultanı - Mehmed tahta çıkıyor…

4/17/2024

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutan “Mehmed: Fetihler Sultanı” 7. bölümüyle ekranlara geldi. TRT 1’in sevilen dizisinin 8. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Mehmed: Fetihler Sultanı - Mehmed tahta çıkıyor…


TRT 1’de bu sezon başlayan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi büyük bir ilgiyle izlenmeye devam ediyor. İstanbul’u fethederek yeni bir çağ başlatan Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatan dizinin her bölümü merakla bekleniyor. Dizinin 8. bölüm fragmanı da izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Yeni bölüm fragmanını izlemeden önce, 7. bölümde neler yaşandığına göz atalım.

Yeni sultan kim olacak?

Sultan Murad'ın beklenmeyen vefatıyla beraber Osmanlı sarayı ve halkı yasa bürünmüş, devlette yeni bir sayfa açılmıştır. Açılan bu sayfanın en başına kimin ismi yazılacak? Mehmed'in mi, Orhan mı?
Çandarlı, İshak'ın bütün karşı koymasına rağmen Mehmed'e tahta geçmesi için haber gönderecek ve kut töresini gerçekleştirecektir. İshak ise Mehmed'in tahta geçmesinin başlarına olmaz işler açacağını düşünmektedir.

Mehmed’e tuzak

Mehmed, babasının vefat haberini aldıktan sonra çerileriyle birlikte yola çıkar. Kendisine karşı kurulabilecek planlara karşı da ihtiyatlı davranır, attığı her adımı dikkatle atar. Konstantinos, Orhan'ın tahta geçmesi için Mehmed'in yoluna en güçlü adamlarını çıkartma hesapları yapar ve Mehmed'i en ummadığı anda vurur. Mehmed bu tuzaktan nasıl kurtulacaktır?
Orhan da hızla Edirne'ye doğru hareket eder. Mehmed'den daha yakın olduğu için tahta geçme ihtimali çok daha yüksektir. Bu nedenle Orhan, Konstantinos'un adamlarını yanına verme teklifini, Edirne'de hoş karşılanmayacağı düşüncesiyle geri çevirir. Ancak yolda ummadığı bir engelle karşılaşır: Bali Bey... Bali Bey, Orhan'a itaat etmek için mi geldi, yoksa karşı koymak için mi?
Mehmed: Fetihler Sultanı her salı saat 20.00’de TRT 1’de…

Mehmed: Fetihler Sultanı Kadrosu

Yönetmen: Şafak Bal
Senarist: Ozan Bodur
Oyuncu Kadrosu : Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Seçkin Özdemir, Tüba Ünsal, Sinan Albayrak, Esila Umut, Sena Çakır, Ali Nuri Türkoğlu, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Ertuğrul Postoğlu, Ayşegül Günay, Mim Kemal Öke, Beyti Engin, Emine Ün, Ali Sinan Demir, Volkan Keskin, Kaan Yalçın, Soner Türker, Sevinç Erol, Fahri Öztezcan, Ali Buhara Mete, Sidar Tublek, Recep Çavdar, Tolga Akkaya, Yuri Ryadchenko, Cebrail Esen, Ferhan Tülmen, Meriç Özkaya, Ecem Eker, Duygu Berberoğlu, Teoman Kumaracıbaşı, Ghassan Massoud.

Mehmed: Fetihler Sultanı 8. bölüm fragmanı