Milyonlar, Selahaddin Eyyubi’ye kilitlendi

12/21/2023

TRT 1'in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan beşinci bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Her bölümü merakla beklenen dizinin 6. bölüm fragmanı da yayına girdi.

Milyonlar, Selahaddin Eyyubi’ye kilitlendi


Beşinci bölümü yayınlanan ve sezonun en iddialı dizisi olarak kabul edilen “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” TRT 1’deki ekran yolculuğuna devam ediyor. Dizinin beşinci ve son bölümü, deyim yerindeyse izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, tüm kişiler kategorisinde 6,17 puan alarak totalde birinci oldu. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin 6. bölüm fragmanı da yayına girdi.
Şimdi gelin, bu heyecan ve aksiyon dolu dizinin son bölümünde neler yaşandığına birlikte göz atalım.

Nusreddin sürgüne gidiyor.

Selahaddin, Gabriel’in düştüğü uçurumdan aşağı baktı ve serhat gazilerine Gabriel’in cesedinin bulunması için emir verdi. Öte yandan Süreyya ile Viktorya karşı karşıya geldi ve vuruşmaya başladı, Viktorya, bu vuruşmayı fırsat bilip ormana kaçtı. Süreyya onun peşine giderken Selahaddin geldi. Sofya’dan olanları öğrendi ve onları haçlılardan önce bulmak için peşlerine düştü. Viktorya ormanda kaçarken Süreyya’nın babası Mansur, Viktorya’yı omzundan vurdu. Tüm bunlar yaşanırken Sultan Nureddin, Nusreddin’in canını bağışladı. Fakat ihanetinin bedeli olarak onu sürgüne gönderdi.

Selahaddin’in öfkesi.

Serhat gazilerinin peşinden giden Ali ve Ahmed ise kazığa geçirilmiş askerlerle karşılaştı. Yanlarında pelerinini kapatmış oturan kişi Gregor’du. Gregor, Gabriel’in kardeşi olduğunu ve onun intikamını almak için geldiğini söyledi ve sonrasında Ahmed ile Ali’yi esir aldı, onlara işkence yaptı. Haçlıların obayı basmaya hazırlandığını duyan Sultan Nureddin ise, savaş emrini verdi. Obaya çoktan ulaşan Selahaddin, Kral Baldvin ve Viktorya’ya Gabriel’in ölüm haberini verdi. Bu sırada Berra, Nusreddin’e Fatma’nın Selahaddin’in süt annesi olduğunu söyledi. Bu bilgi Nusreddin’in dikkatini çekti. Selahaddin, Askalanlı esirleri almaya gittiğinde Gregor ile tanıştı. Gregor esirleri teslim etmeyi reddedince Selahaddin öfkelendi. Sürgün yolunda olan Nusreddin ve ailesinin çevresindeki askerler bir anda vuruldu. Bunları yapan, Reyhani’nin devlet içindeki sağlam adamlarıydı ve Nusreddin’i sürgün yolundan kaçırdılar.

Selahaddin’in muhteşem planı.

Öbür tarafta hac yolundaki masumların canına kıyan Gregor, sultan Nureddin’in huzuruna geldi ve burada tartışmaya başladılar. Gregor gittiğinde Sultan Nureddin, Selahaddin’e Askalan’ı kuşatmaya karar verdiğini söyledi. Gregor ise bunu yapacaklarını tahmin edip Askalan savunmasını güçlendirmek için haber saldı. Sofya, gizlice Selahaddin’e yapılan bu hazırlıkları haber verdi. Selahaddin, Askalan’a kılık değiştirip girmek ve esirleri kurtarmak için bir plan yaptı. Selahaddin Askalan’a girerken Gregor ile karşılaştı. Gregor karşısındaki kişinin Selahaddin olduğunu anlamıştı fakat belli etmedi. Selahaddin zindana ulaştığında Gregor ona seslendi ve Selahaddin’i öldürmekle tehdit ederken Selahaddin’in yanındaki meşaleyi indirmesiyle kapana sıkıştı. Selahaddin, Süreyya’dan zindan ile ilgili bilgileri almıştı ve Sofya’dan da Gregor’un onları tuzağa düşüreceğini öğrenmişti. Nusreddin’in kaçtığını öğrenen Nureddin ise hazırlıklara devam etti ve Şirkuh’u Nusreddin’in peşine düşmesi için görevlendirdi. Fakat Nusreddin arz odasına kendi ayaklarıyla geldi. Sultan Nureddin çok şaşırdı çünkü Nusreddin ona Selahaddin’in Eyyubilerin oğlu olduğunu bildiğini söyledi. Selahaddin ise Askalan’dan adamlarını kurtarıp çıktı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci Senaryo: Serdar Özönalan Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 6. bölüm fragmanı