Diriliş Ertuğrul’un Ünü Amerika’ya Ulaştı

3/20/2018

Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, NY1 Noticias kanalında konu oldu.

Diriliş Ertuğrul’un Ünü Amerika’ya Ulaştı


Amerikan’ın ünlü yayın kuruluşlarından NY1 Noticias, TRT1’in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’la röportaj yaptı.
Engin Altan Düzyatan’ı ünlü aktör ‘Marlon Brando’ya benzeten NY1 Noticias muhabiri gazeteci Adriana Aristizabal, “Diriliş Ertuğrul” dizisinin prodüksiyonunun dünyada sayılı dizilerde kullanıldığını söyledi. Aristizabal, Orta Doğu ve Türkiye’de izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul’un İslam’ı doğru bir şekilde yansıttığından bahsederek övgü dolu sözler söyledi.
 
“TÜRK MARLON BRANDO”
 
Aristizabal, “Diriliş Ertuğrul, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihini ve Müslüman olmanın gerçek anlamlarını öğretiyor, ayrıca sizi Türkleri Marlon Brando’su olarak görüyorum” görüşlerinde bulundu. Engin Altan Düzyatan ise "Marlon Brando'nun harika bir aktördü. Ne gariptir ki bu benzetmeyi üniversite zamanında hocam da yapmıştı. Bu iltifatı sizlerden duymak beni gururlandırdı” dedi.
Dünyanın birçok ülkesinde izleyiciler tarafından beğenilerek takip edilen Diriliş Ertuğrul, her Çarşamba saat 20.00’de TRT1’de ekrana geliyor.