Kalk Gidelim TRT1'de!

10/6/2017

Kalk Gidelim her Cumartesi TRT1 ekranlarında...

Kalk Gidelim TRT1'de!


Herkesin içinde kendinden bir şey bulacağı dizi Kalk Gidelim TRT1'de başlıyor.

‘Kalk Gidelim’, yıllar evvel doğduğu topraklardan, geleneklerimizle büyüdüğü ailesinin yanından göçerek İstanbul’a yerleşmiş ve özünü unutmuş, biraz da yozlaşmış bir adamın, yıllar sonra İstanbul’da kurduğu kendi ailesiyle beraber tekrar baba ocağına ve özüne dönme serüvenini konu almaktadır.

İstanbul’da tanışıp evlendiği karısı ve şimdi yirmili yaşlarda olan çocukları, kahramanımızın büyüdüğü ve yetiştiği ortamdan tamamen uzaktır. Kendisi de aradan geçen yaklaşık yirmi beş senede, ailesini, geleneklerini, adetlerini, yaşam tarzını ve hatta türkülerini bile unutmuştur. İstanbul’un gündelik hayatının telaşında anne- babasından öğrendiklerini çocuklarına öğretmemiştir. Bu aslında ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan göç hikayelerinden yalnızca biridir. Mustafa Ali’nin hikayesini ilginç kılan ise yirmi beş yıl sonra yaşadığı yerlere, birlikte büyüdüğü insanlara ve doğaya mecburen de olsa geri dönmesidir.

Aslında gerçek şu’dur ki; hayat, köylünün olduğu yerdedir. Köylü, yaşamını, toprağı işlediği elleriyle ve alın teriyle idame ettirir. Zamanla köydeki yaşam, köylülerin dayanıklı ve kanaatkar yapıları bizim ‘İstanbullu’ aileye de geçecek, güzel günlerde olduğu gibi kötü günlerde de bir arada olmayı öğrenecekler, aile bağlarının aslında ne kadar önemli olduğunu anlayacaklardır.

İşte dizimizde modern hayatın insanlara getirdiği rahatlık ve lüks yanında aslında insanlardan götürdüğü, yardımlaşma, ailevi ilişkiler, sadakat, iyilik, insan sevgisi, kuşaklar arası bağlar, manevi değerlerin yok olmaması gibi konular karşılaştırmalı olarak işlenecek ve özünü kaybetmiş insanlara, bu güzellikler, tekrar komik ve eğlenceli bir dille anlatılacaktır.

“Kalk Gidelim” dizisi, hemen herkesin içinde kendinden bir şey bulacağı, çocuklarımıza unutulan değerlerimizi tekrar hatırlatacak, maneviyat ve iyi insan olma erdemi konusunda dersler verecek bunu yaparken de zaman zaman hüzünlendirip ama çoğu zaman da doya doya güldürüp rahatlatacağı bir dizi olacaktır.

Kalk Gidelim her Cumartesi TRT1'de!