​Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi Oyuncuları ve Konusu

3/6/2024

TRT 1 ‘in yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkıyor. İşte Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin konusu ve oyuncuları hakkında merak edilenler…

​Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi Oyuncuları ve Konusu


TRT 1’in yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından biri olan Fatih Sultan Mehmed’in hayatını konu alıyor. Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Teoman Kumbaracıbaşı, Kenan Çoban ve Açelya Akkoyun gibi isimler yer alıyor. Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu, tarihi bir dönemi ve bu dönemin önemli bir figürünün hayatını başarıyla yansıtıyor. Dizi, hem tarihi bilgileri aktarmakta hem de izleyicilere keyifli bir seyir deneyimi sunmaktadır.

Mehmed: Fetihler Sultanı Konusu

Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi, Şehzade Alaaddin’in beklenmedik ölümüyle sarsılan Murad Han’ın Bursa’ya çekilmesi ve yerine oğlu Şehzade Mehmed’in geçmesiyle başlıyor. Genç ve tecrübesiz olarak görülen Mehmed, tahta çıktıktan sonra ilk büyük mücadelesini, Bizans’a sığınan ve destek alan Orhan’a karşı veriyor.
Sultan Mehmed’in aklında bir düş vardır: Konstantiniyye’yi fethetmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için vezirlerini toplar. Ancak çevresindekiler Mehmed’in amacını anlamazlar. Çandarlı’nın liderliğindeki bir grup, Konstantiniyye’nin alınmasının zor olduğunu düşünerek Mehmed’i ikna etmeye çalışır. Ancak Mehmed, diğerlerinden farklıdır ve kararlıdır. O, bir gün sultan olarak dönecektir.

Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi Oyuncuları

Serkan Çayoğlu (Sultan Mehmed)
Sultanlar sultanı, hakanlar hakanı, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, Bizans İmparatorluğu'nun korkulu rüyası, İstanbul'u fetheden o şanlı komutan Sultan Mehmed Han!  

Selim Bayraktar (Çandarlı)
Büyük ve tecrübeli bir devlet adamı. Osmanlı'nın çıkarlarını her zaman gözeten bir Vezir-i Azam Çandarlı Halil Paşa. Bir yanda Sultan Murad'ın bıraktığı mirası koruma kararlılığı, diğer yanda genç hükümdar Mehmed'in hayali…

Fikret Kuşkan (Notaras)
Bizans'ın Megadüklük makamındaki gizemli lider Notaras. İmparatorluğunu eski ihtişamlı günlerine döndürmenin hayaliyle yaşıyor. Zeki ve stratejik devlet adamı geçmişin zaferlerine duyduğu özlemle yanıp tutuşuyor.

Tuba Ünsal (Mara Hatun)
Hristiyan bir Sırp prensesi Mara Hatun. Devlet-i Aliyye’nin ve Sultan Mehmed Han’ın en büyük destekçisi. Kimi zaman bir bürokrat, kimi zaman da bir anne gibi Mehmed’in yanında. 

Seçkin Özdemir (Konstantinos)
Bizans’ın kaderini belirleyen son imparator. Cesur ve halkının saygısını kazanan, Konstantinopolis için her şeyi göze alabilecek bir lider Konstantin.

Teoman Kumbaracıbaşı (Sultan Murad)
Tüm Osmanlı tebaasının saygı duyduğu bir hükümdar. Ömrü cenk ederek geçen, Haçlı ordularını defalarca bozguna uğratan büyük komutan Sultan Murad Han. Bir sulh döneminin başladığını düşünerek tahtı Şehzade Mehmed’e bıraksa da yaklaşan büyük tehlike, isyanlar ve Çandarlı’nın akıl oyunlarına kayıtsız kalmadı.

Emine Ün (Halime Hatun)
Soylu bir aileden gelmesi nedeniyle Hüma Hatun’un kendisi yerine tercih edilmesine hazmedemeyen, büyük bir kıskançlık duyan Halime Hatun. Şehzade Ahmed’i tahta geçirebilmek için her şeyi yapmaya hazır.

Kenan Çoban (Malkoçoğlu Bali Bey)
Osmanlı’nın en kudretli savaşçısı, Sultan Mehmed Han’ın savaşta en güvendiği akıncın beyi, cesaretini savaş yaralarından alan kılıcı keskin, gözü pek bir yiğit Malkoçoğlu Bali Bey!

Açelya Akkoyun (Hüma Hatun)
Derin aşkla bağlı olduğu Murad Han’ın en kıymetli hasekisi, bir cihan fatihi Sultan Mehmed Han’ın annesi Hüma Hatun.

Volkan Keskin (Demetrios)
İmparator Ionnes’in bizzat seçtiği kardeşi, Bizans tahtının varisi Demetrios. Bizans İmparatorluğu’nda şahinler kanadının en etkili isimlerinden biri.

Esila Umut (Eleni)
Güzelliği, zarafeti ve içsel gücüyle haremin en güçlü kadını Sultan Mehmed Han’ın ilk eşi Eleni.

Bülent Alkış (Şehabeddin)
Sultan Mehmed’in ideallerine güvenen, strateji dehası Şehabeddin Paşa. Devlet-i Aliyye’ye adanmış bir ömrün en büyük örneği.

Ayşegül Günay (Helena Dragas)
Bizans’ın son imparatoru Konstantinos’un annesi, imparatorluğun ardındaki gölge imparatoriçe Helena Dragas. Fazlasıyla otoriter. Fikirlerine karşı gelen kim olursa olsun ortadan kaldırmaya hazır.

Ertuğrul Postoğlu (İshak Paşa)
Yeniliklere kapalı ancak devlet erkanına sıkı sıkıya bağlı bir vazife adamı, Ehl-i seyfinin Kubbealtı veziri İshak Paşa!

Sinan Albayrak (Zağanos Paşa)
Sultan Mehmed’in Konstantiniyye mefkuresine yürekten inanan ve en çok güvendiği Kubbealtı veziri Zağanos Paşa. Sultanı ve devletinin menfaatlerini düşünen sert mizaçlı bir devlet adamı.

Ali Nuri Türkoğlu (Şehzade Orhan)
Osmanlı tahtındaki hakkından vazgeçmeyen Şehzade Orhan’ın en büyük destekçisi Bizans İmparatorluğu. Bizans İmparatorluğu’nun elindeki en büyük koz, Sultan Mehmed ve Devlet-i Aliyye’nin bekası karşısındaki büyük tehdit.

Kaan Yalçın (Malkoçoğlu Hamza Bey)
Dost içinde bir derviş kadar munis, cenk meydanında ise ecel kusan cevval bir savaşçı Malkoçoğlu Hamza Bey!

Recep Çavdar (Saruca Paşa)
Surları vuracak, kaleleri yıkacak top ve ateşli silahların bilge ustası Saruca Paşa!

Ali Sinan Demir (Kurtçu Doğan)
Yeniçeri Ocağı’nın cesur ağası Kurtçu Doğan, cesaret için yürek, sultanlık için kullara ihsan gerektir.

Cebrail Esen (Reyhan Ağa)
Sarayda hüküm süren bir gölge Reyhan Ağa. Sessizliği gücünü yansıtır.

Tolga Akkaya (Saltuk)
Gözü kara bir cengaver, cesaretli bir kahraman Saltuk daima savaşa hazır!

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi, yeni bölümleriyle her Salı saat 20.00’de TRT 1’de…