Payitaht Yeni Sezona Hazır!

9/13/2018

Payitaht yeni sezona sürpriz transferlerle dönüyor.

Payitaht Yeni Sezona Hazır!


İlk iki sezonuyla TRT1 ekranlarında fenomen olan ES Film’in yapımcılığını üstlendiği dönem dizisi Payitaht Abdülhamid; 3. sezonunda kadrosuna güçlü oyuncuları ekleyerek yakında seyircisiyle buluşacak. Yönetmenliğini Emre Konuk’un üstlendiği ve çekimleri bu yıl da İzmit Sekapark Film Stüdyoları ile birlikte İstanbul’un değişik yerlerinde sürecek olan Payitaht Abdülhamid’e birbirinden ünlü, sevilen ve güçlü isimler katıldı. Aralarında Gürkan Uygun, Sedef Avcı, Güven Kıraç, Hakan Yufkacıgil, Başak Daşman, Berke Üzrek ve Suavi Eren gibi ekranların sevilen güçlü oyuncularını katan dizi, bu yıl da eski kadrosunun yanı sıra büyüyen yeni kadrosu ve büyük prodüksiyonuyla ekranlara gelecek. Dizinin 3. sezonunda kimler hangi rolleri üstlenecek:

PAYİTAHT’IN YENİ KAHRAMANI : HALİL HALİD (GÜRKAN UYGUN)

Ekranların güçlü oyuncularından Gürkan Uygun, Payitaht’a kahramanlığı ile nam salmış “Halil Halid” karakteri olarak girdi. Sözünü Kadıdan bile sakınmayan, Allah’a inancıyla ve bir tek boyun eğdiği Abdülhamid’e sadakatiyle, Sultanın dünyanın her noktasına uzattığı eli olarak ekrana gelecek. Yerin kulağı, Abdülhamid’in sesi olacak olan Halil Halid, tüm bunların dışında her şeye ve herkese tahammülsüzdür. İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca ve herkesin dilinden konuşmayı iyi bilir. Her türlü ortama girer, çıkar. Nerede bir haksızlık görse müdahil olur, sessiz kalamaz. Yumrukları da, belinde taşıdığı bıçağı kadar ölümcüldür. Bileğini büken, sözünü çiğneyen adam yoktur… Bir tek Zeynep… Tahammül sınırlarını aşar, Halil Halid’i verdiği sözden geri koyar, koyu bir aşka atar…

İYİLİK MELEĞİ ZEYNEP (SEDEF AVCI)

Güzelliği ve zarifliği ile ekranların sevilen oyuncularından olan Sedef Avcı; Payitaht’ın iyilik meleği “Hemşire Zeynep” olarak izleyicisiyle buluşacak. Gençliği, güzelliği, zekası ve yetenekli oluşunun yanında ailesini kaybettikten sonra, hasta olan kız kardeşinin bakımı için hemşire olan ve bir şekilde Bidar Sultan’la (Özlem Conker) yolları kesişen Zeynep, Sarayda görev yapmaya başlayacak, adeta ailenin bir parçası olacak. Sarayın yanı sıra dışarıdaki hastalarını da ihmal etmeyecek olan Zeynep Hemşirenin yaşamındaki bazı sırları da ekrana gelecek. Abdülhamid’in baş hafiyelerinden Halil Halid’le tanıştıktan sonra, iki taraf da aşktan ne kadar kaçsa da birbirlerine tutulacaklar ve Zeynep’in sırlarının açığa çıkışıyla beraber ilişkinin seyri de değişerek, iki aşık kendilerini çıkmaz bir sokakta bulacaklar.

ULUSLARARASI HAFİYE VAMBERY AMCA (GÜVEN KIRAÇ)

Seyircinin uzun zamandır ekranda görmediği yetenekli oyuncu Güven Kıraç da bu sene Payitaht’da önemli bir karakter olan “Vambery Amca” ile izleyicisiyle buluşacak. 1832 yılında, Budapeşte’de doğan Yahudi asıllı Macar Arminius Vambery’nin altmışlı yaşlarındaki halini canlandıracak olan Kıraç, dizide karakter olarak dinamik, son derece kurnaz, zeki, politik davranmasını bilen bir adam olarak izleyicinin karşısında olacak. Kendisini Abdülhamid için uluslararası bir hafiye olmasının yanı sıra yakın bir dost, Abdülkadir ve Naime için küçüklüklerinden beri Vambery Amcası olarak izleyeceğiz. Abdülhamid’in keskin zekasına, gücüne hayranlık duyduğu Vambery Amcayı, sağlam bir iradeye sahip olsa da paraya olan düşkünlüğünden ötürü zaman zaman aklının karışmasına neden olabileceği sahneleriyle de izleyeceğiz.

PAYİTAHT’IN TEHLİKELİ DÜŞMANI FUAT (HAKAN YUFKACIGİL)

Daha önce yine TRT’de yayınlanan Filinta dizisinde izlediğimiz yetenekli oyuncu Hakan Yufkacıgil’i bu sezon Payitaht Abdülhamid’te. 40 yaşlarında Abdülhamid’e düşmanlığını babasından miras almış bir Mısır Hidivi Fuat’ı canlandıracak olan Yufkacıgil, şıklığı, zekası, azmi ve çalışkanlığı sayesinde büyük başarılara da imza atmış, aynı zamanda Abdülhamid’in ve hanedanın sonunu hazırlamak üzere ekrana gelecek çok tehlikeli bir karakter olarak izleyeceğiz. Bu yıl kadronun yeni karakterlerinden biri olacak olan “Şivenaz”, Fuat’ın tek zaafı ve ölesiye aşkı olacak.

KÖTÜLÜĞÜN SİNSİ ADI: ŞİVENAZ (BAŞAK DAŞMAN)

Ekranların güzel, yetenekli yüzlerinden Başak Daşman, bu yıl Payitaht’ın yeni karakterlerinden Şivenaz olarak ekranlara gelecek. 30’lu yaşlarında, sakin ve dingin görünmesine rağmen son derece hırslı, politik, bakımlı, gösterişli ve girdiği ortamlarda güzelliğinin yanı sıra keskin zekasıyla da dikkatleri üzerine çekecek olan Şivenaz’ın amacı; Abdülhamid’i tahttan indirip Osmanlı Hanedanlığına son vermek olacaktır. Avrupa’da eğitim görmüş, koyu bir Yahudi olan Şivenaz’ın en büyük hayali, inancı gereği vaat edilmiş kutsal toprakları Osmanlı’dan geri almaktır. Şivenaz’ın bu uğurda yapmayacağı şey kalmayacak, üstelik Payitaht’a gelişiyle, Saraydaki bütün yaşamı alt üst edecektir.

PARA’NIN KARANLIK RUHU: EDMUND ROTHSCHILD (SUAVİ EREN)

Usta oyuncu Suavi Eren, Payitaht’a güce ve paraya tapan karanlık ruh Edmund Rothschild olarak gelecek. 1845’te Fransa’da doğan ve Rothschild Bankacılık ailesinin bir ferdi olarak 55 yaşlarını izleyeceğimiz Edmund Rothschild; ilk bakışta sempatik ve aydınlık yüzlü dursa da ruhundaki karanlığı yansıtacak bir karakter olarak dikkatleri çekecek. Son derece zeki, kurnaz ve soğuk kanlı bir karakter olarak izleyeceğimiz Edmund, tüm Rothschild’ler gibi paraya ve güce tapan, dünyayı kendi oyun alanı olarak gören ve her şeyin ona hizmet etmek için var olduğuna inanan bir kimliktir. Rothschild o kadar güçlüdür ki, hiç bir savaş onun yardımı olmadan başlayamaz… Siyaset ve ekonomide o kadar güçlüdür ki, yeryüzünde onun ekonomik diktatörlüğünü silecek bir güç yok gibidir… Dünyada kutuplaşmalar yaratıp çıkan savaşlardan beslenir. Bu yüzden de kendisine engel gördüğü hak İslam’ı, onun halifesi Abdülhamid’i ve ardındaki büyük güç Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkmak en büyük hedeflerindendir.

Senaryosunu Uğur Uzunok, Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın kaleme aldığı ve yeni sezonda yeni, sürpriz oyuncuların kadroya eklenmeye devam edeceği Payitaht Abdülhamid, 3. sezonuyla Ekim’de TRT 1’ de!