Pastane


Bu bölümün tamamı ve daha fazlası Tabii’de!

Pastane 156.Bölüm

Pastane 156.Bölüm. Hanımlar, hayatınızda en az bir kez de olsa altın gününe gitmişsinizdir… peki size şöyle bir soru sorsak; altın gününe dair aklınızda neler kaldı? Yapılan pasta, börekler… kısır, mercimek köfteleri mi, hanımların inceden inceye birbirlerine kilo göndermeleri yapmaları mı, asla dedikodu yapmadıklarını iddia edip, komşunun kızından bahsetmeleri mi, yoksa günün sonunda toplanan çil çil altınlar mı? Her yönüyle altın günlerinden bahsederken, bir yandan da yine altın günlerinin yıldızı olmanızı sağlayacak iki lezzetli tarif; KAYNANA SİMİDİ ve GELİN GERDANI tarifini sizlerle paylaştık. Sadece bu kadar da değil, dilimizin en büyük zenginliklerinden olan ve yaşanmış tecrübeler sonrasında hayatımıza anlam katan bazı deyimlerin hikayelerini de paylaştık sizlerle. Neler mi bu deyimler? “Saçını süpürge etmek”, “Ateş almaya gelmek”, “Etekleri zil çalmak” ve “Ateş pahası” gibi her an kullandığımız ama çıkış hikayesini öğrenmeyi hiç aklımıza getirmediğimiz deyimler. Tariflerle sohbetimizi lezzetlendirdiğimiz bir gün daha bitti. Yeni günde görüşmek dileğiyle. Sevgiyle kalın.

diğer bölümler :