Pastane


Bu bölümün tamamı ve daha fazlası Tabii’de!

Pastane 173.Bölüm

Pastane 173.Bölüm. Bugün, Doğu Anadolu ve Karadeniz’den lezzetleri harmanlayarak hazırladığımız bir tarifle başladık güne… ANADOLU KARMASI. Hazırlarken bir yandan da ANADOLU KARMASI’nın ana malzemesi, karalahananın faydalarından bahsettik. Hayatımızdaki bir takım ritüellerin çıkış kaynağı nedir acaba diye düşündük ve tokalaşma ritüelinin çıkış hikayesinin, ta ateşli silahlardan önceki dönemlerde, savunma ve samimiyet göstergesi olduğunu paylaştık sizlerle. Samimiyet ve sevginin en güzel anlatımı, sarılmanın önemine de kısaca değinip rotamızı Ağrı’nın ünlü yöresel yemeği ABDİGÖR KÖFTESİ’nin çıkış hikayesine çevirdik. Ve dostluk iplerimizi daha da sağlamlaştırmak için TARÇINLI RULO ve KAYISI HOŞAFI yaparken Nevşehir’de yetişen üzümlerin özelliklerinden ve gelinini sevmeyen kaynana hikayesinden de bahsedip noktaladık bir günümüzü daha.Yeni günde görüşünceye dek Sevgiyle kalın.

diğer bölümler :