Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı

Akdeniz’i Türk gölü haline getiren kahramanların destansı öyküsü...

Midilli'den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve denizlerin fatihi olmalarını konu alan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatacak. Çekimleri Antalya, Marmaris ve İstanbul’da devam edilen dizi TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun 16. yüzyılda, Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki denizaşırı seferlerinde unutulmaz zaferlere imza atan "Kızıl Sakal" lakaplı Barbaros Hayreddin Paşa ve diğer üç kardeşinin hayatını anlatmaktadır. Devletin kaptan-ı deryâsı olan Hayreddin Paşa, Akdeniz'de Osmanlı üstünlüğünü sağlamıştır. Tüm Akdeniz kıyılarını egemenlik altına alan Hızır Reis'in en büyük destekçisi, kardeşi Oruç Reis olmuştur.

Barbaros Hayreddin Paşa'nın asıl adı Hızır'dır. Ona ''dinin hayırlısı'' anlamına gelen "Hayreddin" adını, Osmanlı Devleti'ne yaptığı hizmetlerden dolayı Yavuz Sultan Selim vermiştir. Barbaros ismi ise aslında ağabeyi Oruç Reis'e aittir; ancak onun ölümünden sonra Hayreddin Paşa tarafından da kullanılmıştır. Bu ismin verilmesinin sebebi, Oruç Reis ve diğer kardeşlerinin kızıl renge çalan sakallarının olmasıdır: Barba, ''sakal''; rossa ise ''kızıl'' anlamına gelmektedir.

Yayin Tarihi: