Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. bölüm fragmanı yayınlandı

11/14/2023

Daha ilk bölümüyle büyük ilgi gören Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, TRT 1 ekranlarında başladı. Aksiyon dolu sahnelerinin yanı sıra, tarihi hikayesiyle de dikkat çeken dizinin merakla beklenen 2. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. bölüm fragmanı yayınlandı


TRT 1’in Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük komutanın hikayesini ekranlara taşıyan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, birinci bölümüyle 13 Kasım Pazartesi izleyiciyle buluştu. Dizi, mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi'nin hikayesini anlatıyor. Her pazartesi TRT 1’de ekranlara gelecek olan dizi, hem hikayesi hem de güçlü oyuncu kadrosuyla öne çıkıyor. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin ilk bölümünün ardından, merakla beklenen 2. bölümünün fragmanı da yayına girdi. Fragmanı izlemeden önce, ilk bölümde neler yaşanmıştı, kısaca göz atalım.

Cihana adalet Kudüs’e hürriyet!

Haçlı istilalarının İslam alemini kasıp kavurduğu 12. yüzyılda Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuş, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, “Cihana adalet Kudüs’e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri’nin başıdır. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılara yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Bu sebeple devlet divanından Selahaddin’e izin çıkmaz. Fakat Selahaddin divan kararına rağmen Askalanlılara yardıma gider.

Selahaddin ve Süreyya aşkı

Selahaddin’i şimdi zorlu engeller bekliyordur. Bu zorlu savaşın ortasında Askalan Emirinin kızı Süreyya ile aralarında sevda kıvılcımı tutuşur. Fakat bu savaşta birlik olsalar da ikisi de düşman taraftadır. Yüreklerine düşen sevda kıvılcımı büyüyecek midir yoksa bu savaş düşmanlıkları daha da mı alevlendirecektir? Selahaddin, Askalan’ı kurtarıp hedefine ulaşabilecek midir? Devletin ve sultanın emrini çiğneyip Askalan’a gittiği için cezalandırılacak mıdır?
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, her pazartesi sat 20.00’de TRT 1’de...

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci Senaryo: Serdar Özönalan Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. bölüm fragmanı