Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yine çok konuşuldu

2/13/2024

TRT 1’in sekizinci bölümü yayınlanan dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor. Diziniz her bölümü merakla beklenirken, 13. bölüm fragmanı da yayınlandı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yine çok konuşuldu


TRT 1'in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, geçtiğimiz pazartesi akşamı yayınlanan bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti. Dizinin 13. bölüm fragmanı da izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin on ikinci bölümünde neler olduğuna birlikte göz atalım.

Savaş kapıda

Süreyya ve Selahaddin, Askalan’a vardıklarında yağma yapmak isteyen Karategin ile karşılaştı. Yağmayı engellediği sırada Sultan Nureddin geldi. Selahaddin ve Süreyya, düzeni sağlamak amacıyla Sultan Nureddin’le konuşurlarken Şirkuh içeri girdi ve Frenk diyarından büyük bir haçlı ordusunun geldiğini haber verdi. Bu ordunun arkasında hangi gücün olduğunu bilmediğin söyleyen Şirkuh, casus yolladıklarını da ekledi. Öte yandan Yahudi birliğini kurmak amacıyla bu savaşın arkasındaki güç olan Avram ise, iki Zengi casusunu da öldürdü.

Selahaddin katliamı önlüyor

Bu sırada Viktorya ve Gregor’un peşine düşen serhat gazileri, tam onları ele geçirecekken Haçlılar ile karşılaştılar. Haçlılar, Viktorya ve Gregor’u alıp Avram’ın yanına götürdü. Avram onlara kılıç gücü için altın vereceğini ve bu ordunun başına Gregor’un geçeceğini söyledi. Adsız ve Urfalı, Viktorya ve Gregor’un Haçlılar ile gittiğini Selahaddin’e haber verdi. Selahaddin Gazze’ye doğru yola çıktı. Gregor Gazze’ye ulaştı ve masum halkı katletmeye başladığı sırada Selahaddin geldi. Vahşice bir vuruşmadan sonra serhat gazilerinin neredeyse tamamı öldü. Lenard ve birkaç haçlı ise kaçtı. Avram, Selahaddin’in yardıma yetiştiğini duyduğunda askerlerin bir kısmını da Selahaddin Gazze’deyken Askalan’a yolladığını söyledi.

Mevdud ve Selahaddin karşı karşıya

Öte yandan Askalan’a giren askerler ile Süreyya ve adamları vuruşmaya başladılar. Tam çaresiz kaldıkları an Mevdud yardımlarına yetişti. Selahaddin, Askalan’a vardığında Süreyya ona olan biteni anlattı ve Mevdud’un onunla görüşmek istediğini söyledi. Selahaddin, amcası Mevdud’a Gazze’deki masumları kurtarmaya gittiğini söylediğinde Mevdud, Selahaddin’e artık amcası, Selahaddin’in de melik olmadığını ve kendisinin melik olarak Askalan’a el koyduğunu söyledi. Mevdud, Sultan Nureddin’e Askalan’ı istediğini söyledi, Nureddin ise Askalan’ı Selahaddin’den almayacağını söyledi.

Viktorya’nın tehdidi

Tüm bunlar yaşanırken Viktorya önce Sultan Nureddin’i sonra Karategin’i, durmaları için tehdit etti fakat ikisi de bu tehdide boyun eğmedi. Mevdud, Karategin’e altınlar verip Selahaddin’in yanında olmalarını engellemek istedi. Beyler, Böriler ve Karategin her ne kadar Selahaddin’in yanında olmak istemeseler de bir bey çıktı ve Selahaddin’e Atsız Bey’in kalkanını verdi; ona bağlı olduğunu söyledi. Selahaddin, Gazze hududundaki yurdunu kurarken yanlarına gelen kafilenin yolunda Haçlıların olduğu haberini aldı.

Selahaddin tuzağa düştü

Gregor ise Urfalı, Demircan ve İbrahim’i esir aldı. Selahaddin, Gazze’ye girmek için plan yaptığı sırada aklına Hızır’ın söyledikleri geldi ve onunla görüştü. Gazze’nin gizli girişinin mezarda olduğunu anlayan Selahaddin, bir plan yaptı. Hızır ile Gazze’nin gizli kapısından giren Selahaddin, Hızır’ın bastığı yer sebebi ile bir tuzağa düştü. Bu tuzaktan kurtulmaları için Hızır kendini feda etti. Hızır’ın ölümü sayesinde gizli geçide ulaşan Selahaddin’den Haçlıların haberi vardı ve Selahaddin’in peşine düştüler. Selahaddin, Kraliçe Viktorya’nın yanına gittiği sırada tam Selahaddin’i ele geçirip öldüreceklerken Sofya, Viktorya’nın omzuna bir ok attı. Selahaddin bunu fırsat bilip adamları ile oradan çıktı. Sofya, Selahaddin’e adamlarını öldüreceği haberini getirdi ve Selahaddin adamlarını kurtarmak için asker kılığına girerek Gregor’un yanına gitti. Gregor, Selahaddin’in kılık değiştirdiğini anladı ve Selahaddin’i boş bir odaya götürdü. Bu sırada Selahaddin, bileğine sakladığı hançeri çıkarmaya yeltendi fakat ensesinden vurulan darbe ile yere serildi. Bu darbeyi vuran kişi Avram’dı. Avram bastonunun ucundaki hançeri Selahaddin’e doğrulttu.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisinin Kadrosu

Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Serdar Özönalan
Oyuncular: Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13. bölüm fragmanı